ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 16 ساله )

سلام 16 سالمه و پارسال بدلیل اینکه دوستم رشته تحصیلی دیگه ودرمدرسه دیگه رو دوس داشت ازهم جداشدیم.چطور دوستی پیداکنم به اخلاقش به من بخوره واعتماد به نفسم رو چطور بالا ببرم.چون من تقریباآدم استرسی هستم و تو کلاس هم هرکس دوس خودش رو داره


مشاور (خانم عقیقی)

با سلام. دوست یابی امر خیلی مهمی می باشد. در واقع هر کسی با دوستی که دارد شناسایی می شود. در واقع اخلاق و رفتار دوست در انسان خیلی تأثیر دارد. و می تواند موفقیت های و شکست های افراد را تسریع کند. دوست در هنگام غم می تواند به فرد آرامش دهد. به خصوص در دوره نوجوانی که شما قرار دارید یک دوست بیش از هر فرد دیگری می تواند به شما کمک کند.

خیلی اوقات پیش می آید که افراد وارد مکان های جدید می شوند و نیاز است که بتوانند به دنبال دوستان جدید باشند  و ناگزیرند از دوستان قدیمی خود جدا شوند. بنابر این یادگرفتن یافتن دوست خیلی مهم است.

همین تجربه را خودم هم داشتم وقتی که از یک دانشگاه بعد از یک ترم به دانشگاه دیگر منتقل شدم. همه بعد از یک ترم برای خودشان دوستان صمیمی پیدا کرده بودند و من کمی احساس تنهایی می کردم اما شاید کمتر از چند روز بیشتر طول نکشید که با یکی از بچه ها، خیلی صمیمی شدم. و در طول 4 سال دانشگاه دوستی مان حفظ شد. این به این خاطر بود که ویژگی های من خیلی شبیه به دوستم بود تا گروه دوستان قبلی اش.

افراد تمایل دارند با کسانی دوست باشند که شباهت بیشتری به خودشان دارند. حتما در اطراف شما افرادی هستند که دوست دارند با کسی مانند شما دوست شوند. بنابر این بهتر است خودتان را همانگونه که هستید قبول داشته باشید. یعنی به این خاطر که دوست پیدا کنید سعی نکنید خود را تغییر دهید و شبیه دیگران کنید. شما با همین صفات جذاب و دوست داشتنی هستید و خداوند شما را با این صفات خلق کرده است. بنابر این اگر شما بتوانید صفات واقعی خود را نشان دهید البته صفاتی که می دانید عیب نیست؛( چون عیب را به هر حال باید از خود دور کنید و سعی در حذف آن کنید). بلکه خصوصیت خوب مطمئنا دوستانی را به سمت خود جلب خواهید کرد.

 حتی می توانید وارد گروه های دیگر شوید و مطمئنا دوستان خوبی برای آنها باشید. خیلی وقت های دیگران دوست دارند که شما وارد گروه های دوستی آنها شوید اما بیان نمی کنند بنابر این بهتر است که خود را وارد گروه های دییگر کنید تا بتوانید دوستان بیشتری پیدا کنید.

اینکه می گویید استرسی هستید: استرس تا حد کمی برای فرد مفید است و باعث می شود که برای انجام کارها تلاش کند اما استرس بیش از حد موجب به هم خوردن تعادل در افراد می شود. بنابراین سعی کنید با کمک گرفتن از یک مشاوره حضوری از شدت استرس خود کم کنید. معمولا منبع استرس افکار منفی می باشد. این فکر که باید کار را ه بهترین شکل انجام دهم، یا اینکه هیچ کس نمی خواهد با من دوست شود، من صفات خوبی ندارم ، اگر یک بار یک اتفاق بد افتاد همیشه همین طور خواهد شد، یا اینکه مثلا منظور از  حرف فلانی،  من بودم. و از این دست افکار اینها موجب می شود که فرد همیشه دچار استرس باشد و نگرانی دائم او را رها نکند.

اینها در دوست یابی شما هم تأثیر می گذارد مثلا حرف یک فرد را منفی برداشت می کنید و اینگونه از او دور می شوید یا  فکر می کنید دارای خصوصیات منفی هستید که موجب می شود دیگران شما را دوست نداشته باشند. این افکار هم موجب کاهش اعتماد به نفس شما می شوند و هم از دوست یابی صحیح شما را دور می کنند. بنابر این اگر این افکار را در خود شناسایی کرده اید بهتر است به یک مشاور مراجعه کنید و یاد بگیرد که چگونه هر فکر را از خود دور کنید. همین الان سعی کن در هر موقعیتی که قرار میگیری و استرس به تو دست می دهد سریعا به ذهن خود مراجعه کنی و ببینی که چه فکری به ذهن تو رید و با این فکر الان چه احساسی داری. این مورد را حتما حتما انجام بده. می توانی باز هم در این مورد با ما در ارتباط باشی تا مرحله به مرحل جلو برویم.

اما به صورت کلی برای افزاش اعتماد به نفس خود سعی کنید:

1-  برای انجام کارهایتان هدف داشته باشید و بعد از انجام درست و موفقیت آمیز یک کار از خود و خدا تشکر کنید.

2- به اهدافی که انتخاب می کنی اعتماد داشته باش.

3-  فکر مثبت داشته باشید یعنی با خود بگویید که من مطمئنا موفق می شوم، یا من اگر امروز وارد یک گروه جدید بشوم انها من را می پذیرند. این فکر را با اطمینان با خود تکرار کنید.

4- همیشه مرتب و منظم و با ادب باشید. در لباس پوشیدن، انجام دادن تکالیف و گفت و گو کردن با دیگران.

5- موفقیت هایی را که تاکنون در زندگی به دست آورده ای را به یاد خودت بیاور و به آنها افتخار کن.

6- افرادی را که دوستت دارند را به خاطرت بیاور و فکر کن که چقدر برای آنها عزیر بئده ای. مطمئنا در خود صفاتی پیدا می کنی که ارزش دوست داشتن را داشته است.

7-  به کمک هایی که به دیگران داده ای فکر کن و سعی کن همیشه به دیگران کمک کنی این باعث افزایش شادی هم در فرد می شود.

8- این مورد را قبلا هم گفتم هیچ وقت نقش بازی نکن همیشه سعی کن که خودت باشی با تمام صفاتی که خداوند در درون تو قرار داده. خدا دوست داشته که تو این طور باشی.

9-  نکته مهم همان افکار منفی هست. این افکار جلو پیشرفت را میگیرد. افکار خود را شناسایی کن و برای رفع افکار منفی خود تلاش کن.

10-  به مسئولیت هایی که در زندگی داری و آنها را خوب انجام می دهی فکر کن. این احساس خوبی به شما می دهد.

ما برای کمک بیشتر به شما آماده ایم.

موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
افزایش روابط اجتماعی با اعتماد به نفس